maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kausi 2014

Viime vuoden loppu meni treenien osalta lähinnä harjoitusvastuksen päällä treenaten pyöräilyspesifiä lihaskuntoa ja corea. Viime syksystä tähän päivään mennessä on trainerin päällä vietetty pitkälle päälle toistasataa tuntia.

Painoa olen tiputellut hitaan varmasti, samalla muuta suorituskykyä nostaen ja ensimmäisiin kisoihin toukokuun puoleenväliin mennessä olisi hyvä jos viisari värähtäis alle ysikympin. Kaukana siitä ei olla, mutta kestävyyskunnon kohotus ja painonpudotus ei ole helpoin yhtälö.

Mielenkiintoisia juttuja on tuloillaan. Valmennuspuolelle olen saanut huippu kilpakuskin Pärssisen Pertun. Hänen kanssa ollaan hiottu harjoitusohjelmat siten, että tavoitteena on viime vuoteen nähden  vähintään 20% parannus loppuajoissa tai/ja keskinopeuksissa. Tämä ei tule ihan sohvalla maaten vaan luvassa on ollut ja tulee olemaan tiukkaa harjoittelua. Haluan nähdä kuinka paljon tämä aktiivikuntoilija pystyy kropasta saamaan irti 40 ikävuoteen mennessä. Eli pitkän tähtäimen projekti. On vaan pakko ollut hyväksyä, että kestävyyskuntoa ei rakenneta vuodessa vaikka kuinka hyvin harjoittelisi.

Olen siirtynyt pääosin tehopohjaiseen (Watti) harjoitteluun. Tämä on itselle paljon mielekkäämpää kuin jyystää pelkän sykemittarin kanssa. Syke kertoo kuinka keho vastaa rasitukseen, mutta teho kertoo suoraan paljonko koneesta lähtee runtua irti. Peruskuntoa on hiottu aluksi sykepohjaisesti, mutta nyt kevään edetessä ja treenien tiukentuessa seuraan enemmän watteja. Apuna on ollut erinäisiä taulukoita sekä harjoitusvastus joka mittaa watit noin suunnilleen. Nyt olen kuitenkin hommannut ihan oikean wattbiken harjoitteluun joka antaa tarkkaa dataa harjoittelusta.

Ettei vaan olis liian helppoa ja saisi puhtaasti keskittyä harjoitteluun, niin ongelmia ja haasteita sekä hidasteita on jatkuvasti rikkinäisen selän kanssa. Selän kunto vaihtelee päivästä toiseen. Hyvässä kunnossa se ei ole ollut vuosiin, mutta surkeessa kunnossa viikottain. Lisäksi opintojen saattaminen loppuun lopputöineen sekä viimeisine työharjoitteluineen sekä omien töiden ja perhe-elämän kanssa tasapainottelu eivät nyt ainakaan helpota treenausta. Treenien viikkotuntimäärät on kuitenkin rakennettu niin, että homma näyttäisi toimivan.

Tulevan kauden kilpailukalenteri näyttää alustavasti tältä:

- 10.5 Nurmijärvi marathon 60km
- 8.6 Korso 96 mtb marathon 96km
- 14.6 Laajavuori mtb marathon 60km
- 28.6 Tahko mtb 60km
- jotain
- 2.8 Jämi 84km
- 10.8 Merida mtb Finland ?km
- jotain
- 5.10 xcm cupin finaali Tampere 60km

Omalle kropalle ainakin tässä vaiheessa sopisi varmasti paremmin puolimatkat, mutta ne eivät ole yhtä hauskoja.

Ensi kauden kalusto on monen mutkan kautta Ninerin lippulaiva jonka päälle on rakennettu mm. seuraavaa palikkaa;

- 1x11  X01/XX1 voimansiirto
- X0 jarrut
- Eastonin ust vanteet
- XX kaukolukittavaa takaiskari
- Sidin kaukolukittava keula (tulossa)
- paljon muuta hiilikuituosaa

Kokonaisuutena tämä L-koon 29" täysjouskari painaa n. 10kg joka on aika vähän.













Jatkossa lisää mm. Pertun ja mun yhteistreeneistä. Sovittiin, että mun oksenteluun ei tuhrata aikaa vaan opettelen sylkeen vauhdista tulevissa kovissa harjoituksissa :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti