keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Painonhallintaa, kehon huoltoa ja kohti Tahkoa treenit

Toissapäivänä palauttava kevyt lenkki kisojen jälkeen Kaupin pururadoilla. 16km kevyellä sykkeellä ja silti keskinopeus +20km/h. Teki gutaa ja vaikutti, että kroppa on lähtenyt hyvin palautuun. Eilen vielä putkirullausta (foam rolling). Putkirullaus on mahtava lihasten ja kalvojen avaamiseen sekä toisaalta myös kevyempään palautteluun kuona-aineita ja maitohappoja poistamalla. Alla video pyöräilijän näkökulmasta.


Sitten vielä alla laajempi liikepankki.


Hierojana voin sanoa, että toimii.

Tänään oli mukavat kohti Tahkoa treenit! Reilu puoli tuntia kohtalaisen tiukkaa ja pitkähköä ylämäkeä polun/latupohjan muodossa. Ikäväkseni huomasin jälleen kuolevaisuuteni ja ettei reidet ole todellakaan palautuneet viime lauantain Mtb kisoista. Veti välittömästi hapoille ja kaksi kierrosta tuskailin ja viimeisen kolmannen kierroksen jouduin keskellä mäkeä muutaman metrin taluttamaan.

Tämän jälkeen vajaa tunti lihaskuntoharjoituksia lähinnä kahvakuulan kanssa pihalla ryhmässä. Nämä menikin heittämällä ja vanhasta muistista eikä hapottanut kun ei enää reisiin kajottu. Selkä kesti ihan ok, mutta kyllä sen huomaa tuollaisissa kuulan heilautuksissa ja sen jälkeen että vähän se ärtyy siitä. Pysyn siis enemmän tässä lihaskuntoharjoitteiden osalta.

Vihdoin paukkui 100 kilon raja rikki sinne pyöräilyn kannalta mukavammalle puolen. Nyt on kahden kuukauden aikana lähtenyt 105kg-> 99,9kg ja vyötärö jenkkojen kohdalta 113->103cm. Tästä on hyvä jatkaa.

Aikaisemmin postaamani kauden tavoitteet muuttuu hieman siten, että pirkan pyöräily 134km jää näillä näkymin väliin ja tilalle tulee Mtb marathon Laajavuori. Siellä olisi tarkoitus runtata ensimmäinen täyspitkä marathon maastossa, joka tuolla on 63km:n mittainen. Helpoin rykäsy se tuskin ei ole, sillä nousua on n. 1500m. Viime lauantain jälkeen ei vaan huvita mennä maasturilla selkää puuduttaan pirkan pyöräilyssä maantielle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti