tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kisaraportti Laajavuori

Lauantaina kisailtiin maastopyöräilyssä Laajavuoressa. Maastoon Polje!- tiimi oli paikalla hyvin edustettuna ja matkavalintoina 20km, 40km ja 60km välillä vaihdellen. Itse ajoin ensimmäisen täyden marathonin 60km.


Reitti oli vauhdikas ja kovilla nousumetreillä (n.1350m/60km) varustettu. Lisäksi edellispäivien sateet oli tehnyt haastavia mutakoita reitin varrelle. Reitti oli myös hyvin merkattu ja huolto pelasi. Muutama painepesuri olisi saanut olla pyörän pesuun paikalla lisää kisan jälkeen keleistä ja mudasta johtuen. Ajettavana oli siis 20km x 3 kierrosta.

Kisan jälkeen olin pettynyt omaan suoritukseen tai lähinnä siihen, ettei kunto vastannut harjoituksissa esiintynyttä Anttia. Toki harjoitukset on harjoitukset ja kilpailut on kilpailuja, mutta jos ensimmäisen 5km hiekkatien jälkeen on hapoilla ja sykkeet tapissa 20kmh keskinopeudella niin jotain on mennyt todella päin persettä. Onneksi enää ei ollut tuossa kohtaa kuin 55km jäljellä! 5km-20km mietin koko ajan keskeytstä. Toivoin, että rengas tms. räjähtää, jotta voin lopettaa hapottelun. Mainittakoon tässä, että esim. tänään kävin PALAUTTAVAN lenkin 50bpm pienemmillä sykkeillä samanlaista hiekkatietä ja nopeammalla keskinopeudella.

Vaikka jalat oli ensimmäisen kierroksen pehmeät, tunnottomat, voimattomat ja painavat niin lähtivät ne kuitenkin hieman vertymään toisella kierroksella ja toinen kierros meni todella helposti. Kaikki vaikeat mäet ja suot ajettiin ja homma rullasi kevyesti. Peli oli vain jo menetetty ja pelillä tarkoitan alle 4h aikaa. Kolmannen kierroksen puolivälissä alkoi krampit iskeä reisiin, mutta ne siedin hyvin. Loppuaika 4.22 harmitti kisan jälkeen, mutta nyt parin päivän päästä ja valmentajan kanssa asiaa puitua tuntuu, että aika oli ihan ok ensimmäiseksi maratoniksi ja olosuhteisiin (lue:mutakoihin) nähden.

Mietittiin koutsin kanssa, että kova lihaskalvoja avaava hieronta jonka jälkeen seuraavana päivänä kova ylämäkitreeni ei ehkä ollut ainakaan minun keholle se paras juttu reilua viikkoa ennen kisoja. Jostain luin, että yksi kuukausikin kalvohieronnasta voi olla liian lähellä kovaa suoritusta. Eilen kävin ottamassa palauttavan hieronnan jaloille (todella kevyt) ja tällä hetkellä tuntuu, että palautuminen on lähtenyt hyvin käyntiin Tahkoa kohti joka on vajaan kahden viikon päästä.

Niner lähtee nyt huoltoon ja alle tulee Cube täysjousto Tahkolle asti sekä siitä suoraan mökille pohjoiseen. Ihan kivaa vaihtelua ja jos selkäkin tykkäisi enemmän. Niner pelasi kuitenkin reitillä hyvin ja rengasvalinta oli osuva (edessä Rocket Ron ja takana Racing Ralph).

Tässä on kisojen tulokset. Voittaja Veikkanen veti aika vauhdilla ohitseni kierroksella. Häntäpäähän jäin, mutta en nyt tuolla hiljaisella tavoitteella eli 4h alituksellakaan kovin paljon listalla olisi noussut. Se kertoo siitä, että näissä täysmatkoissa taso nousee eikä juurikaan ihan sunnuntaiharrastajia ole mukana toisin kuin lyhyemmillä matkoilla.  Keskeytyksiä oli myös melkoisesti.

Nyt aktiivista palauttelua, kehon huoltoa ja laadukasta ravintoa tulevat vajaa kaksi viikkoa ennen Tahkon mtb 60 tapahtumaa.





Täällä Kuvia tapahtumasta.

Loppuun vielä onnittelut mukana olleelle Maastoon Polje!- tiimille maaliviivan ylityksestä ja hyvistä suorituksista sekä itse kisan voittajille ja muille itsensä ylittäneille.

4 kommenttia:

  1. Hieno raportti ja hirveen kuraista ja tosi hienot paidat teillä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tykätään kyllä paidoista kovasti ja kurakkin lähtee pesemällä pois. :)

      Poista
  2. Mystinen kommentoija18. kesäkuuta 2013 klo 21.00

    Hieno suoritus!
    Kuvien perusteella kyllä olosuhteet ovat olleet todella haasteelliset ainakin omasta näkökulmasta katsoen!
    Kärki on ajanut super aikoja.
    Hieno tiimikuva!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, tiimi on hieno ja tilaa on uusille jäsenille :) Hienoa oli myös jälleen katsella kärjen vauhtia. Kunhan ei ihan tavaksi tule, että kärki kerkiää kierroksella ohittaan :)

    VastaaPoista